نقد و بررسی دانشنامه کتابداری و اطلاع رسانی – ۴۱

عنوان مقاله : نقد و بررسی دانشنامه کتابداری و اطلاع رسانی – ۴۱
نویسنده : موسوی چلک، افشین
منبع :

مجله کتاب ماه کلیات ، آذر ۱۳۸۰ ، از صفحه (۱۷ الی ۱۸)

قسمتی از متن مقاله :

قبل از معرفی و نقد این دانشنامه لازم است به تاریخچه واژه نامه نویسی کتابداری در ایران اشاره شود . تألیف واژه نامه های دو زبانه در علم کتابداری و اطلاع رسانی حاصل پدید آمدن دو حادثه مهم در ایران است. یکی تأسیس انجمن کتابداران ایران در سال ۱۳۴۴ و دیگری تشکیل دوره فوق لیسانس کتابداری در دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۵.

اولین واژه نامه کتابداری حاصل تلاش آقای ایرج افشار بود که نتیجه ایندر سال ۱۳۴۹ با عنوان «فرهنگ اصطلاحات کتابداری» در دفتر سوم نشریه کتابدار منتشر شد. این فرهنگ دارای ۳۶۶ شناسه ع شامل ۳۰ ارجاع با معادلهای انگلیسی بود. سپس در سال ۱۳۵۲ آقای مهدی مجتبوی واژه نامه کوچک کتابداری را تهیه کرد که دارای ۶۴ شناسه با چهار ارجاع بود.

دانشنامه کتابداری و اطلاع رسانی نیز به شرح و توصیف مفاهیم کتابداری و اطلاع رسانی می پردازد و همانند یک دائره المعارف کوچک آثار معتبر کتابداری ، تاریخچه و شرح احوال سازمانهای معتبر کتابداری از جمله کتابخانه های ملی جهان و سایر کتابخانه های مشهور ، مجامع کتابداری ، انجمن های بنام و … را طلاع رسانی و معرفی می کند.

دانلود مقاله : نقد و بررسی دانشنامه کتابداری و اطلاع رسانی – ۴۱