کارگاه مهارت افزایی سیستم‌های هوشمند تصمیم‌گیری

به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع‌رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کارگاه مهارت افزایی سیستم های هوشمند تصمیم گیری؛ تکنیک­های تصمیم گیری چند شاخصه (MADM) (با تاکید بر تحقق زیست بوم صنایع خلاق)، توسط پژوهشکده مدیریت راهبردی و منابع انسانی دانشگاه عالی دفاع ملی و مرکز رشد و خانه خلاق و نوآوری پژوهشگاه به صورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

معرفی کارگاه

تصمیم‌گیری در واقع طریقه عمل در مسیری خاص برای نیل به اهداف مطلوب تعریف شده تا بدین ‌طریق گزینه‌ای مناسب در میان انواع گزینه‌ها انتخاب شوند. امروزه طیف وسیعی از فعالیت‌های پژوهشی و عملیاتی در رشته‌های مختلف را مباحث مرتبط با مسائل تصمیم‌گیری تشکیل می‌دهند.

هر زمان که فردیا گروهی با فعالیت‌هایی از قبیل شناسایی، طبقه‌بندی، انتخاب، ارزیابی یا اولویت‌بندی مواجه شود در واقع با مسأله تصمیم‌گیری روبه‌رو است.

تکنیک های تصمیم گیری چند شاخصه (MADM) از تکنیک های پر کاربرد مدیریت و مهندسی است که تقریبا در تمام رشته ها و زمینه ها کاربرد دارد. از اولویت بندی و انتخاب در زندگی شخص مانند خرید یک خودرو یا یک خانه یا … تا اولویت بندی و انتخاب در سازمان ها مانند: انتخاب افراد جهت ارتقاء یا استخدام  و یا انتخاب کارکنان نمونه، اولویت بندی و انتخاب بهترین روش های بازاریابی و فروش، انتخاب و اولویت‌­بندی تامین کننده در زنجیره تامین، مکان­یابی و انتخاب تکنولوژی و تجهیزات، رتبه بندی شرکت­ها، انتخاب استراتژی مناسب در حوزه های نیروی انسانی، مدیریت دانش و …، انتخاب پروژه های R&D و … تنها گوشه کوچکی از کاربردهای MADM می باشد.

هر جایی که نیاز به تصمیم گیری باشد، برای اینکه بهترین تصمیم را داشته باشید تکنیک های تصمیم­گیری چند معیاره به شما کمک ویژه ای خواهد نمود.

در این کارگاه مهارت آموزی قصد داریم تا ضمن معرفی تکنیک‌­های تصمیم­گیری چند شاخصه به صورت تئوری، مراحل پیاده­سازی آنها در مسائل نمونه را در قالب نرم­افزار عمومی Excel یا نرم­افزارهای تخصصی هر یک مورد بررسی قرار دهیم.

• مدرس این کارگاه مهارت افزایی دکتر علیرضا فقیه(دکتری مدیریت، گرایش تحقیق در عملیات از دانشگاه تهران) خواهد بود.

مخاطبان این کارگاه مهارت افزایی کلیه دانشجویان (هر رشته‌­ای)، مدیران و کلیه افرادی که مشتاق به استفاده از روش های نوین و هوشمند در تحقیقات خود و یا فرایند تصمیم گیری خویش هستند.

فهرست سرفصل‌ها و رئوس مطالب

جلسه سرفصل مطالب ساعت

(مجموعاً ۲۰ ساعت)

اول مقدمه ای بر مفاهیم تصمیم گیری چند شاخصه

·        مبانی تصمیم گیری

·        معرفی انواع روش های تصمیم گیری

·        سیر تکاملی تصمیم گیری چند شاخصه

·        آشنایی با ماتریس تصمیم

o       کمی سازی داده های کیفی

o       بی مقیاس سازی و روش های آن

۱.۵
دوم مدل های غیر جبرانی

·        روش تسلط (Dominance)

·        روش رضایت بخش شمول (عام)

·        روش رضایت بخش خاص

·        روش حذف

·        روش لکسیکوگرافی

·        روش Maximin

·        روش   Maximax

·        روش پرموتاسیون (Permutation)

سوم مدل های غیر جبرانی

·        با استفاده از روش های قضاوتی

o         روش پرسشنامه ای

·        با استفاده از ماتریس تصمیم

o         آنتروپی (Entropy)

o         روش Best-Worst

۲.۵
چهارم مدل های غیر جبرانی

·        با استفاده از مقایسه زوجی

o         فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

·        سنجش نرخ ناسازگاری تصمیم

۲.۵
پنجم مدل های غیر جبرانی

·        با استفاده از مقایسه زوجی

o         فرایند تحلیل شبکه ای (ANP)

ششم روش های رتبه بندی

·        روش ساده وزنی (SAW)

·        روش تاپسیس (TOPSIS)

هفتم روش های رتبه بندی

·        روش ویکور (VIKOR)

·        روش تسلط تقریبی (ELECTERE)

هشتم روش های رتبه بندی

·        روش پرامتی (PROMETHEE)

·        روش تئوری گراف و رویکرد ماتریسی (GTMA)

نهم روش های تعیین روابط

·        روش دیمتل (DEMATEL)

·        روش مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM)

دهم روش های ادغام (Aggregate methods)

·        روش میانگین رتبه ها

·        روش بردا (Borda)

·        روش کوپلند (Copland)

۱.۵

شروع کارگاه مهارت افزایی سیستم های هوشمند تصمیم گیری؛ تکنیک­‌های تصمیم گیری چند شاخصه (MADM)، از شنبه ۸ بهمن ماه سال جاری خواهد بود و زمان برگزاری آن روزهای شنبه و سه شنبه از ساعت ۱۴:۰۰ تا ۱۶:۰۰ به صورت حضوری در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر(بخارست)، خیابان پژوهشگاه(دوم)، شماره ۲ می باشد.

علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در این کارگاه می توانند اینجا کلیک کنید.

لازم به ذکر است هزینه شرکت در این دوره ۲۵۰ هزار تومان می باشد که تخفیف ۳۰ درصدی ویژه دانشجویان دکتری و تخفیف ۵۰ درصدی ویژه نیروهای مسلح اختصاص داده شده است.