دکتر ولوی: فضای مجازی، فضایی قدرت‌ساز برای جمهوری اسلامی است

به گزارش اداره روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مرکز مطالعات فضای مجازی چهارمین نشست از سلسله نشست‌های علمی ارزیابی سیاستگذاری فضای مجازی در ایران با عنوان “قدرت سایبری و آینده جمهوری اسلامی” را با حضور دکتر پیروز مجتهدزاده استاد دانشگاه و دکتر محمدرضا ولوی مشاور وزیر دفاع و استاد دانشگاه مالک اشتر صبح امروز دوشنبه مورخ ۱۴ اسفندماه جاری در تالار علامه جعفری(ره) ساختمان مرکزی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار نمود.

در ابتدای این نشست دکتر پیروز مجتهدزاده استاد دانشگاه گفت: همیشه در ایران فضای سایبری و مجازی مخلوط بوده در صورتی که ما در این بحث با دو مفهوم به هم پیوسته مواجهیم. فضای سایبری تشکیلات، ابزار و آلاتی است برای رسیدن به فضای مجازی.

وی با توجه به تعریف فضای سایبری گفت: این آلات کمکی وسیله‌هایی هستند برای بهتر و سریعتر رسیدن به فضای مجازی و این دو مفهوم مجازی و سایبری در عین پیوستگی،‌با هم متفاوتند. سایبر و فضای سایبری به ما کمک می‌کند که به فضای مجازی رسیده و کار عملی کنیم.

مجتهدزاده گفت: با پیشرفت در این فضا عده‌ای در نتیجه این امکانات و تغییرهای چشم‌گیر تکنولوژی بر این اعتقادند که ما بر سرزمین‌های بدون مرز و قلمرو و حکومت وتارد شده‌ایم. استادان علوم ارتباطات به دنیای بدون مرز و حکومت و حتی بدون سرزمین معتقدند. در صورتی که حکومت و سرزمین نمی‌تواند حذف شود و فقط عملکرد آن عوض خواهد شد. دقیقا می‌توان گفت که هیچ چیز جای چیز دیگری را نمی‌گیرد و فقط کارکرد جدید پیدا خواهد کرد.

وی تاکید کرد: علم چیزی جز عقلایی نیست و عقلایی نیز به ما کمک می‌کند تا مطالب و رازها را درک کرده و باعث آشکاری آنها شویم که در این راه باید از تمامی ابزارهای موجود (فضای سایبر) استفاده کنیم.

مجتهدزاده ادامه داد: پیش از رسیدن به قدرت در فضای مجازی و سایبری، مساله امنیت آن است. قدرت چگونه تشخیص داده می‌شود؟ قدرت در سیاست عبارت است از توان تأتیرگذاری بر شکل‌گیری پدیده‌ها و شرایط سیاسی هرجای دنیا در فراتر از مرزهای جغرافیایی خود که در این رابطه برای این تأثیرگذاری به چیزهای زیادی احتیاج دارید که یکی از همین اقلام مورد نیاز فضای سایبر است.

دکتر محمدرضا ولوی مشاور وزیر دفاع و استاد دانشگاه مالک اشتر به عنوان دیگر ارائه دهنده‌ی این بحث با تأکید بر تعریف فضای سایبری و قدرت گفت: تاکنون هیچ اتفاقی وجود نداشته که بتواند به این شکل دنیا را متحول کند جز فضای مجازی. فناوری اطلاعات و ارتباطات پارادوکس‌هایی را ایجاد کرد و خود همین فناوری نیز تمام این پارادوکس‌ها را حل خواهد کرد.

دکتر ولوی گفت: شاید در دو دهه اخیر شبکه باعث توسعه شده باشد. احساس بنده این است که مسائل پایه‌ای فضای سایبر در محل دیگری در حال بررسی است. در مباحث قدرت ابزار جدیدتری در حال شکوفایی است. مثل بیگ دیتاها و نمونه‌های پیام‌رسان‌ها.

وی افزود: تلگرام ابزاری است برای تسلط بیگانگان بر ما در همه مباحث اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی. پیش‌بینی بنده این است که تلگرام با نسخه جدید خود که در اردیبهشت ماه آینده رونمایی و وارد بازر می‌شود در حدود ۵۰ میلیارد ارز از کشورمان خارج خواهد کرد.

استاد دانشگاه مالک اشتر گفت: فضای مجازی اتفاقاً فضای قدرت‌سازی برای جمهوری اسلامی است. ما مسائل بسیار کشورمان را می‌توانیم از طریق این فضا، رشد و توسعه دهیم چون نیروی انسانی خوبی داریم و اگر با این نگاه وارد قدرت سازی در فضای سایبری شویم، این فضا خیلی مفید خواهد بود و البته همانگونه که فرصت است می‌تواند تهدیدی جدی نیز باشد.

در ادامه این نشست حاضرین سوالات و نقطه نظرات خود را با اساتید جلسه به صورت پرسش و پاسخ مطرح نمودند.

1. I’ve been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this info So i’m happy to convey that I’ve a very good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make sure to do not forget this site and give it a look regularly.

2. It?¦s truly a nice and useful piece of information. I?¦m happy that you simply shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

3. I am no longer certain the place you are getting your information, but good topic. I needs to spend a while learning much more or working out more. Thanks for fantastic information I was in search of this information for my mission.

4. I simply could not leave your site prior to suggesting that I actually loved the standard information a person provide on your visitors? Is gonna be again regularly in order to check out new posts.

5. Superb blog! Do you have any suggestions for aspiring writers? I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely confused .. Any suggestions? Appreciate it!

6. I liked as much as you’ll receive carried out proper here. The caricature is tasteful, your authored subject matter stylish. however, you command get got an impatience over that you would like be handing over the following. in poor health certainly come further earlier once more since exactly the similar just about very incessantly within case you protect this increase.

7. My brother suggested I might like this website. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

8. Thanks for the good writeup. It in truth was a amusement account it. Glance advanced to more introduced agreeable from you! By the way, how can we communicate?