روایت موفقیت در کسب و کار، الهام گرفته از تکنولوژی هوش مصنوعی

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، با توجه به پیشرف و تحولات سریعی که توسط هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف به‌وجود آمده است، هسته‌های حکمرانی فضای مجازی و حکمرانی هوش مصنوعی مرکز رشد و خانه خلاق و نوآوری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نشست‌هایی را تحت عنوان کارگاه دانش‌افزایی هوش مصنوعی برگزار می‌نمایند.

نشست و کارگاه علمی ـ آموزشی با عنوان «روایت موفقیت در کسب و کار، الهام گرفته از تکنولوژی هوش مصنوعی و تحولات دیجیتالی» در تاریخ یکشنبه ۱۹ اسفند ماه سال ۱۴۰۴ با ارائه دکتر علیرضا محمدی دانش آموخته رشته اقتصاد تجاری از دانشگاه UPM مالزی و با حمایت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری بصورت مجازی برگزار گردید.

در این نشست در ابتدا دکتر محمدی با معرفی رزومه کاری و علمی؛ شروع به ارائه سخنرانی با مقدمه ای در باب تحولات دیجیتالی منطقه جنوب شرق آسیا شروع کردند.

دکتر علیرضا محمدی متولد سال ۱۳۶۶ تهران می باشند که در سال ۱۳۹۰ جهت ادامه تحصیل به کشور مالزی مهاجرت کردند. ایشان دارای مدرک مهندسی صنایع از دانشگاه آزاد اسلامی (سال ۱۳۸۸) و کارشناسی ارشد MBA از دانشگاه مالتی مدیا مالزی MMU (سال ۱۳۹۲)  و همچنین دکترای اقتصاد بازرگانی از دانشگاه پوترا مالزی UPM (سال ۱۳۹۸) هستند. همچنین ایشان دارای ۳۱ عنوان مقاله چاپ شده و یا در حال چاپ در مجلات معتبر علمی و تعدادی عنوان و مقام در حوزه  اقتصاد بازرگانی و تجارت و نوآموری هستند.

مقالات و پژوهشهای ایشان در حوزه های کارایی عملکرد، بازاریابی رسانه های اجتماعی، راه حل های تعامل آنلاین، تحقیقات بازار، مطالعات وفاداری به برند، و ارز دیجیتال بوده و همچنین ایشان در حال حاضر استاد دانشگاه سیتی مالزی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته های  MBA، MSBA، DBA بوده و بعنوان استاد راهنما فعالیت های علمی و تحقیقاتی تعداد زیادی از دانشجویان بین المللی را بر عهده دارند.

دکترمحمدی در ابتدا به بیان تجربیات خود در سالهای ورود و بروز بیماری کرونا و سئوالاتی که درآن سالها برای صنایع و مدیران شرکت ها و مشاغل در جنوب شرق آسیا مطرح بود پرداخت و با تصویرسازی شرایط موجود در دوران بیماری کرونا در کشور مالزی،  سنگاپور، هنگ کنگ و چین و اینکه در سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ چگونه مناطق جنوب شرق آسیا با همه گیر شدن این بیماری درگیر مسائل درمانی و به تبع آن اقتصادی شدند به مبحث چگونگی استفاده از روش های نوین و هوشمند مورد استفاده کارشناسان و متخصصان برای حل معضلات و مشکلات در این دوران پرداختند. سئوالاتی همچون انتقال فعالیتهای سنتی به دیجیتال و آنلاین حوزه ای بود که ایشان با پیدا کردن راهکار هایی شروع به فعالیت در مناطق فوق کرد و طی چندین سال که دنیا درگیر کرونا بود توانست شرکت های بین المللی زیادی را در حوزه دیجیتالیزه کردن بصورت اجرا یا مشاوره هدایت کند.

وی سپس به بحث عمده مشکلات شرکت ها در آن دوران اشاره و با دسته بندی آن به نحوه حل مشکلاتی مانند چگونگی تبدیل شرایط به  تحولات دیجیتال ، جلسات آنلاین، حرکت و جابجایی و همچنین ثبت و نگهداری داده های مرتبط پرداخت و سپس به ذکر نمونه هایی و چگونگی حل آنها پرداخت. بطور مثال نحوه راه اندازی کمپین تبلیغاتی در دوران کرونا برای یک شرکت سنگاپوری که با استفاده از هوش مصنوعی که در آن دوران همچنان شناخته نشده بود را شرح دادند . و یا در مثالی دیگر کمپین معرفی فیلم بتمن در سنگاپور که از روش های ارائه شده ایشان در آن دوران بود را توضیح دادند.

بطور مثال نحوه راه اندازی کمپین تبلیغاتی در دوران کرونا برای یک شرکت سنگاپوری که با استفاده از هوش مصنوعی که در آن دوران همچنان شناخته نشده بود را شرح دادند . و یا در مثالی دیگر کمپین معرفی فیلم بتمن در سنگاپور که از روش های ارائه شده ایشان در آن دوران بود را توضیح دادند. یکی دیگر از پروژه های انجام شده در مبحث تبدیل به تحول دیجیتالی و هوش مصنوعی، توصیه‌کننده هوش مصنوعی در طول فصل سال نو چینی سال ۲۰۲۵ بود که در جشن‌های مختلف سنتوسا، مارینا بی سندز و کنستلار از ان استفاده شده است.

فارغ‌التحصیل دانشگاه UPM مالزی ادامه سخنرانی خود را به بیان موارد در حوزه آموزش پرداخت و با توجه به نیاز به استفاده از تحولات دیجیتالی و حرکت به سمت هوش مصنوعی اظهار داشتند که در حوزه برنامه های آموزش از راه دور باز (ODL) ، برنامه های مرسوم به ODL ، کلاسهای آنلاین سیستم بومی و چگونگی نگهداری سوابق دانش آموزان و دانشجویان چگونه در پروژه های مختلف عمل کردند.

در قسمت دیگری از این نشست دکتر محمدی به مبحث مهم استفاده از هوش مصنوعی و ابزارهای دیجیتال برای مزیت رقابتی در جوامع مختلف پرداختند و در ادامه به مباحثی همچون افزایش سرعت پردازش، افزایش چابکی و انعطاف پذیری تجاری و حذف مرزهای فیزیکی پرداختند و این موارد را در رشد و توسعه تحولات دیجیتالی و ارتقاء هوش مصنوعی در سالهای پیش رو در جوامع مهم دانستند.

دانش آموخته دکترای اقتصاد تجاری درباره چالش های پذیرش فناوری؛ با ذکر نمونه و مثال هایی اظهار داشتند که عمده مواردی که باید بتوان در این تحول حرکت از صنعت سنتی به سوی دیجیتالیزه شدن در نظر داشت مواردی مانند مقاومت در برابر تغییر سیستم ها و افراد، یکپارچه سازی سیستم های جدید و قدیم، مهارت ها و آموزش های مرتبط با پیچیدگی کار، پشتیبانی مدیریت، اندازه شرکت و فشار رقابتی می باشد.

در این نشست که به‌صورت برخط برگزار شد، حدود ۲۰ نفر شرکت داشتند. پس از پایان سخنرانی پرسش و پاسخ حاضرین انجام شد و جلسه بعد از نزدیک به دو ساعت به پایان رسید.