به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نشست “تبیین فقه و فلسفه مقاومت” به همت خبرگزاری حوزه و با حضور حجج اسلام و المسلمین سیدسجادایزدهی و محمدملک زاده از اعضای هیئت علمی گروه سیاست پژوهشگاه، در قم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه طی سخنانی در نشست “فقه و فلسفه مقاومت” که به همت رسانه رسمی حوزه برگزار شد، با بیان این که ناظر به نیازهای روز جامعه از منظر موضوع شناسی، مساله شناسی، روش شناسی و در نهایت پاسخ برای حل مسایل باید به مقوله فقه مقاومت توجه کنیم، اظهار داشت: در طول ۴۵ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بخصوص در سالهای اخیر، مقوله مقاومت مورد توجه ما بوده است اما نیاز به طرح این موضوع از حیث شناخت مساله و روش شناسی برای حل آن داریم که باید چه الگویی از مقاومت به دنیای امروز ارائه دهیم.
تبیین منطق مقاومت بر اساس ادبیات فقهی
وی با اشاره به هجمه کم نظیر و بلکه بی نظیر نظام سلطه علیه انقلاب اسلامی ایران و جبهه مقاومت اسلامی در سال های اخیر گفت: منطق نظام سلطه و استکبار جهانی اساساً در تقابل با منطق انقلاب اسلامی است چه آن که بر اساس منطق قرآنی و دینی، انقلاب اسلامی در برابر فشار شدید و تهاجم همه جانبه دشمن، معتقد به گزینه مقاومت و ایستادگی است.
استاد حوزه علمیه قم همچنین بیان داشت: منطق مقاومت به معنای تلاش برای بقا در مواجهه با دشمن و حفظ هویت و نیز افزایش قدرت در مواجهه با نظام سلطه است و این که در این فرآیند باید از نقطه ضعف به نقطه قوت و وضعیت تعادل، عزیمت کرد و البته در این جدال سخت باید باید به لحاظ رسانه ای و کنشگری در فضای مجازی، خود را قوی کرده و نقاط ضعفمان را برطرف نماییم.
وی خاطرنشان کرد: ما باید به تبیین منطق مقاومت بر اساس ادبیات فقهی همت بگماریم و در این راستا از ظرفیت هایی که در اختیار داریم به درستی استفاده نماییم.
حجت الاسلام و المسلمین ایزدهی افزود: آنچه مسلم است این که ایده و مدل انقلاب اسلامی در برابر نظام سلطه برگرفته از کلام نورانی قرآن و مبانی فقهی است و حضرت امام(ره) بر این اساس گونه ای از مقاومت را به دنیا عرضه کردند که مبتنی بر معنویت، فطرت و اقناع مردمی است و اتفاقاً الگوی موفقی هم بوده و امروز توجه دنیا به آن معطوف شده است.
منطق عقلانیت حاکم بر گفتمان مقاومت
حجت الاسلام و المسلمین محمد ملک زاده، عضو هیئت علمی گروه سیاست پژوهشگاه نیز در این نشست با بیان این که ما باید منطق عقلانیت حاکم بر گفتمان مقاومت را به درستی برای آحاد مردم بخصوص نسل جوان تبیین کنیم، ابراز داشت: مفهوم مقاومت هنوز برای خیلی از افراد جامعه به درستی نهادینه نشده و این مسأله می طلبد که بخصوص از منظر رسانه ای و هنری بیش از پیش در این باره تلاش کنیم.
وی افزود: در اصطلاح فقه سیاسی، مقاومت به معنای ایستادگی در برابر نظام سلطه و زیاده خواهی دشمنان مستکبر است و لذا در تبیین اهمیت فلسفه مقاومت باید روی مباحث عقلانی و فلسفی تمرکز نماییم.
عضو هیئت علمی گروه سیاست پژوهشگاه همچنین گفت: در جنگ شناختی امروز باید بر روی مسأله سازگاری مقاومت با عقل و فطرت و ضرورت ها و بایسته های توجه به گزینه مقاومت تأکید کنیم.
عضو انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم تأکید کرد: در شرایط کنونی قدرت های استکباری برای تضعیف فرهنگ و گفتمان مقاومت به دنبال تغییر در اراده ها و باورها و نیز تغییر در نوع سبک زندگی و هویت مردم جامعه ما هستند و در این رابطه البته با ابزار فضای مجازی برای جوانان برنامه های زیادی تدارک دیده اند تا به هدف خود برسند.
مشروح کامل این نشست به زودی منتشر می شود.