به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، صبح امروز شنبه مورخ ۱۱ آبانماه جاری آیین معارفه مدیر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت پژوهشگاه با حضور ریاست مکرم، معاونین، روسای پژوهشکدهها و مدیران ارشد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.
در این مراسم آیتالله علی اکبر رشاد ریاست مکرم پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با ابلاغ حکمی به آقای شهاب ارجمند، ایشان را به عنوان مدیر نظارت، ارزیابی و تضمیم کیفیت پژوهشگاه معرفی کرد.
در بخشی از حکم ایشان و ازجمله وظایف مهم مدیر نظارت و ارزیابی و تضمیم کیفیت پژوهشگاه آمده است:
۱. آیندهپژوهي، آیندهنگری و آیندهنگاری در زمینهی مسائل کلان و راهبردي پژوهشگاه، با توجه به اهداف و وظائف این نهاد، در جهت تحقق سند چشمانداز، اصول راهبردي و سایر اسناد راهنمای مصوب، و تهیه و ارائهی پیشنهادههای مناسب برای طرح و تصویب در مراجع ذیصلاح.
- اولویتسنجي روزآمد و پیوسته در قلمرو مأموریتهای حوزههای سازمانی گوناگون، با همکاری مدیران ذیربط هر واحد، تهیه و ارائهی پیشنهادههای مناسب برای طرح و تصویب در مراجع ذیصلاح.
- تهیهی نظامنامه، دستورنامهنویسی و فرایندنگاري برای تحقق سند چشمانداز، اصول راهبردي و سایر اسناد راهنما، و نیز سیاستها و اصول حاکم بر فعالیتهای پژوهشگاه با همکاری مسئولان مربوط و ارائه برای طرح و تصویب در مراجع ذیصلاح.
- تهیهی چارچوب و اصول سیاستهای دورهای حاکم بر «برنامهی پنجسالهی پژوهشگاه» (برنامهی راهبردی) پیش از برنامهنویسي هر دوره و نیز تنظیم پیشنویس احکام برنامهی سالانه، با هماهنگي مشاور امور راهبردی و با همکاری مسئولان مربوط، و ارائه برای تصویب.
- طراحی کلیات برنامه و بودجهی سالانهی پژوهشگاه، در تعامل با معاونت امور پژوهشي و آموزشي و معاونت امور اداری ـ مالی و توسعهی منابع، و نیز کمک به مدیران مؤسسات وابسته و تابعه در تهیهی برنامه و بودجهی سالانهی آنها؛ و ارائهی بهنگام آنها برای طرح و تصویب در مراجع ذیصلاح.
- تلفیق و تعدیل برنامهها و تنظیم برنامه و بودجهی عملیاتي سالانهی پژوهشگاه، در مراودهی پویا و پیوسته با واحدهای ذیربط و مؤسسات وابسته و تابعه؛ و ارائهی بهنگام آنها برای طرح و تصویب در مراجع ذیصلاح.
- نظارت بر تغییرات میاندورهای برنامهها، براساس درخواست واحدهای ذیربط، از حیث انطباق با ضوابط برنامه، و طي تشریفات لازم طرح و تصویب در مراجع ذیصلاح.
- پایش پویا و پیوستهی پیشرفت برنامهی واحدها و حسن جریان فعالیها، و سنجش میزان انطباق و انحراف فعالیت واحدها از برنامههای ابلاغي، و تهیهی گزارش عملیاتي نوبهای و نهایی از وضعیت هریک و ارائه در قالب کارنماهای دورهاي به مقامات و واحدهای مسؤول. همچنین ارزیابي میزان موفقیت برنامههای پنجساله و تنظیم و ارائهی گزارش جامع و نهایی در پایان بازهی اجرایی هر برنامه.
- بازخوردسنجي میداني (سنجش میزان اثربخشي و کارساز بودن) برنامهها و فعالیتهای واحدها در راستای تحقق اهداف و وظائف پژوهشگاه.
- طراحی و پیادهسازی دو طرح خطیر «نظام جامع ارزیابی و مدیریت عملکرد نیروی انسانی» و «نظاموارهی جامع برنامهنویسی و پیشرفتسنجی برنامهی پژوهشگاه» با همکاری واحدهای ذیربط .
- آسیبشناسی «سازماني»، «فرایندي»، «برنامهای»، «عملکردی»، «برایندي»، و «بروندادی» حوزههای سازمانی مختلف، و چارهجویی و ارائهی راهکارهای لازم برای اصلاح و ارتقا، نوسازی و بهسازی، در قالب برنامههای بهبود کیفیت عملکرد؛ و نیز تقویت رویکرد انقلابی و جهادی در واحدهای پژوهشگاه؛ همچنین تلاش در جهت تمرکززدایی مدیریتی، کاهش دیوانسالاری، سادهسازی مراودات بینابخشی، و تجمیع نظاممند اطلاعات، در جهت افزایش شفافیت، سرعت و سهولت در روند امور و تقویت خلاقیت در بخشهای سازماني و ارتقای کمی و کیفي آثار با مساعدت مسئولان مربوط.
- رصد نهادهای متناظر با حوزههای فعالیتی پژوهشگاه، و شناخت ابتکارات و موفقیتهای آنان در عرصههای مرتبط با مأموریتها و امکانسنجي بومیسازی تجارب دستگاهها، متناسب با اقتضائات پژوهشگاه؛ و اهتمام بر روزآمدی و ارتقای کارآمدي سامانههای نظارتی و سنجشی مستقر.
- حضور مؤثر و فعال در مجامع تصمیمساز و تصمیمگیر پژوهشگاه، بهعنوان عضو یا مدعو، برحسب مورد.
- تشکیل کارگروههای تخصصی نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت مطابق الزامات آییننامهای.
- تنظیم و ارائهی گزارش فصلانهی فعالیتها و عملکرد سالانه و ادواري پیشرفت برنامههای مصوب.
آیشتالله رشاد در پایان افزودند: اميد ميبرم در سايهي الطاف الاهي و در هالهی توجهات مهدوي(عج) و با تدبير و تلاش توأم با اخلاص جنابعالي و مساعدت و مساعي ديگر همكاران، اين واحد مهم بتواند نقش شايان و نمایاني را در جهت پیگیری تدابیر، رهنمودها و منویات رهبر فرهمند انقلاب اسلامی و تحقق اهداف و وظايف خطير پژوهشگاه ايفا نمايد.