به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و به نقل از خبرگزاری مهر، نشست ادبیات پایداری در حوزه ادبیات آزادگان، با حضور محمدرضا سنگری، جواد کامور بخشایش، امیرمحمد عباسنژاد، معصومه رامهرمزی، فرزانه قلعهقوند و اهالی رسانه در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدا، محمدرضا سنگری مدیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه، پژوهشگر ادبیات دفاع مقدس با بیان اینکه در نهضت حضرت اباعبدالله (ع) دو دسته آزاده داریم، گفت: یک دسته اسیران، رزمندههایی میباشند که کسی از آنها یادی نمیکند و اسمی از آنها نیست و دسته دیگر از اهل بیت علیهم السلام میباشند و حضرت امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) از این دست میباشند.
وی از «نافع بن هلال» بهعنوان یکی از اسیران نهضت عاشورا یاد کرد و با بیان اینکه او یک جوان است که بهتعبیر امروزی بادیگارد حضرت اباعبدالله (ع) بوده که محافظت از خیمهها و محافظت ایشان را در همراه حضرت عباس (ع) برعهده داشته است و تیراندازی برجسته بوده که در ادامه دستهای او شکسته میشود و سپس به شهادت میرسد.
این نویسنده و پژوهشگر با تأکید بر اینکه اسیران در دفاع مقدس ویژگیهایی مشترکی با اسیران نهضت عاشورا داشتند، افزود: در هشت سال دفاع مقدس زن، مرد و نوجوان اسیر داریم که شباهت شگرفی با واقعه عاشورا دارد و آنچه این چهرهها را در کربلا برجسته میکنند استقامت آنها در راه آرمان آنها میباشند.
سنگری با اشاره به تشابه ویژگیهای اسارت نهضت کربلا و دوران اسارت دفاع مقدس گفت: رزمندگان ما در اسارت یک جمهوری کوچک ایجاد کرده بودند و منفعل نبودند بلکه فعالانه به مبارزه ادامه میدادند.
وی افزود: نسل امروزی و آینده نیازمند درک اسوههای مقاومت است، لذا باید روایت اسیران را تبیین کنیم چراکه این ادبیات ناگفتههای زیادی دارد و ما بهاندازه ۵۰۰ سال پژوهش و تحقیق موضوع زمینمانده درباره دفاع مقدس داریم.