به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نخستین دوره همایش ملی کتاب سال بانوان ۹ اسفندماه جاری با سخنرانی آیت الله العظمی مکارم شیرازی در قم برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین حمید پارسانیا دبیر علمی همایش که در سالن بیداری اسلامی جامعهالزهرا علیهاالسلام برگزار شد، ضمن عرض تبریک سالروز میلاد حضرت زهرا علیهاالسلام و آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی اظهار داشت: از تمامی عوامل و دستاندرکاران نخستین همایش ملی کتاب سال بانوان تقدیر و تشکر میکنیم.
وی افزود: از نقاط قوت انقلاب اسلامی ایران و حرکت اسلامی جامعه ایران حضور بانوان در تمامی مقاطع بوده است، همانگونه که انقلاب اسلامی ایران با شیوه و روش نوینی پدید آمد و با همه روشها و سایر انقلابها تفاوت داشت حضور تمامی مردم خصوصاً بانوان و تداوم انقلاب مرهون همین شیوه و روش بوده است.
دبیر علمی نخستین همایش کتاب سال بانوان با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران در دو عرصه توسعه آموزش بهویژه آموزش عالی و حضور بانوان موفق بوده است، گفت: بسیاری از تحلیلگران و پژوهشگران غرب معتقد بودند دو عرصه علم و حضور بانوان سبب آسیب به انقلاب اسلامی خواهد بود.
حجتالاسلاموالمسلمین پارسانیا ادامه داد: همانگونه که انقلاب اسلامی در شیوه خود نوآوری داشت، در علم و هویتی که به بانوان میبخشد نیز نوآور است و این تجربه نشان داده که حضور علم و حضور بانوان از عوامل رشد و تعالی انقلاب اسلامی بوده است.
وی، حضور بانوان و علم را فرصتی برای نشان دادن ظرفیت بالقوه بانوان دانست و ابراز کرد: این همایش و بزرگداشت برای بانوان در برابر ستمی که در هر دو عرصه علم و حضور بانوان واردشده برگزار میشود.
در ادامه این همایش سرکار خانم حقانی معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران به آثار ارسالشده به دبیرخانه همایش اشاره کرد و افزود: حدود ۶۰۰ اثر به نخستین همایش ملی کتاب سال بانوان ارسال شده است که ۱۴۷ اثر به مرحله ارزیابی تفصیلی و بعضا ارزیابی تفصیلی مرحله دوم راه یافت و در نهایت ۱۲ اثر به عنوان آثار برگزیده شناخته شد.
معاون پژوهش جامعهالزهرا (س) در رابطه با داروی آثار گفت: بیش از ۱۰۰ استاد سطوح عالی از مراکز علمی گوناگون در ارزیابی آثار رسیده به این همایش را در ۱۱ رشته تخصصی همکاری کردند.
حقانی فراوانی آثار واصله در عرصه زن و خانواده را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: این مهم به ما نشان میدهد که این موضوع حائز اهمیت بوده و خلأهای پژوهشی در این عرصه را برای ما بیشتر نمایان کرده است.
در این مراسم آثار برگزیده در سه بخش معرفی شدند و مولفان آنها لوح تقدیر و هدایای خود را از آیتالله مکارم شیرازی دریافت کردند. فهرست برگزیدگان این جایزه به شرح زیر است:
آثار برگزیده:
در بخش زن و خانواده آثار زیر به عنوان آثار برگزیده تجلیل شدند که همه صاحبان آثار از محققین پژوهشگاه و سه اثر نیز از آثار منتشر شده توسط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه هستند:
محمود حکمتنیا با کتاب حقوق زن و خانواده
غلامرضا پیوندی با اثر حقوق کودک
زهرا امین مجد با اثر الهیات جنسیتی
فرج الله هدایتنیا با اثر الگوی سوم، الگوی رفتاری زن در خانواده و جامعه
در بخش گروه علمی تاریخ، ناهید طیبی با اثر نقیب ابوجعفر یحیی بن ابی زید علوی، در گروه کلیات و مراجع، فاطمه احمدی با اثر المعجم المفهرس به همراه متن و ترجمه نوین صحیفه سجادیه، در گروه فلسفه و کلام، سعیده سادات نبوی هاشمی با اثر انسان شناسی متکلمان امامیه بغداد(رساله دکتری) و در گروه فلسفه و کلام، کتاب برهان نظم اثر فرح رامین
آثار شایسته تقدیر:
در گروه تفسیر و علوم قرآن، حلیمه اخلاقی با اثر مبانی و الگوهای رفتاری مطلوب سبک زندگی از دیدگاه قرآن کریم، در گروه علوم و حدیث، علیه رضا داد با اثر مکتب حدیثی بغداد، در گروه فلسفه وکلام، زهره برقعی با اثر خیال از نظر ابن سینا و صدرالمتالهین، در گروه کلیات و مراجع، امالبنین خالقیان با اثر معجم اعراب الفاظ الصحیفه السجادیه شایسته تقدیر شناخته شدند.