به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، یکصد و پنجاه و چهارمین جلسه شورای علمی گروه ادب و هنر مرکز پژوهشهای جوان وابسته به پژوهشگاه برگزار شد. دکتر احمدرضا معتمدی عضو هیات علمی گروه ادبیات اندیشه پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی با حضور در این شورای علمی به ایراد سخنانی پرداخت.
معتمدی گفت: جشنوارههای سینمایی در غرب به جریانهای فکری در آنجا سمت و سو میدهند و جریان سازی فعالی از خود نشان میدهند. مثلا در کشوری مثل اسپانیا جذاب نشان دادن بورژوازی در دستور کار جشنوارههای سینمایی در این کشور قرار داشته و هست؛ بنابراین مطلق هنر هیچگاه مد نظر غربیها نبوده است. این موضوع متاثر از یک گزارش تاریخی بی طرفانه است.
وی افزود: در خصوص سینمای ایران باید گفت قبل از انقلاب، شخصیتهایی مثل سهراب شهید ثالث کوشیدند از طریق تولید آثار سینمایی فضای فکری جامعه آن روز را تکانی بدهند. بعد از انقلاب افرادی مثل عباس کیارستمی تلاش کردند تا زبان سینما را بسط دهند و تا حدود زیادی هم موفق عمل کردند؛ البته سینماگرانی مثل جعفر پناهی، بهمن قبادی و… تقلید ناموفقی از سینمای کیارستمی انجام دادند و با اهداف سیاسی و مغرضانه از سبک سینمایی کیارستمی فاصله گرفتند.
عضو هیات علمی گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: سینمای ایران ظرفیت انعکاس ارزشهای انقلاب اسلامی را داشت اما هنوز از این ظرفیت استفاده نشده است. از میان آرای اندیشمندانی مثل فارابی، سهروردی، ملاصدرا و… میتوان نظریههای فیلم را استخراج کرد؛ این شخصیتها هر چند مستقیما ناظر به فیلم صحبت نکردهاند اما مبانی نظری زیبایی شناختی هنری مبتنی بر تصویر را مورد اشاره قرار دادهاند.