معرفی کتاب دانشنامه های ایرانی – ۴۶

عنوان مقاله : معرفی کتاب دانشنامه های ایرانی – ۴۶
نویسنده : سلامی، کامبیز
منبع :

مجله بیمه و توسعه » تابستان ۱۳۸۴ – شماره ۲ (از صفحه ۹۳ تا ۹۳)

قسمتی از متن مقاله :

به نوشته مولف عنوان دانشنامه‏ های ایرانی‏ برای این کتاب به سبب در بر گرفتن کلیه آثاری‏ است که به مباحث فرهنگ ایرانی و ایران پرداخته‏ است چه آن را ایرانی نوشته باشد و چه غیر ایرانی. به همین سبب در این کتاب دانشنامه‏ های پیش از اسلام مانند دینکر و بندهش و در دوره معاصر، دانشنامه‏ های غیر فارسی مانند ایرانیکا معرفی‏ شده‏ اند.آثار دانشنامه‏ ای،نه بر اساس موضوع،بلکه‏ بر اساس تاریخ تدوین آنها تقسیم شده‏اند.در این‏ اثر دانشنامه‏ های الکترونیکی،اطلاعات عمومی‏ ها و دانشنامه‏ های در دست تدوین نیز بررسی‏ گردیده‏ اند.

مولف خود اشاره کرده است که پیش از این‏ کتاب،دو اثر به نام ‏های دایره المعارف‏ های فارسی‏ و دایره المعارف. بازتابی از عالم کبیر و تعدادی مقاله‏ منتشر شده‏ اند؛اما با مقایسه این آثار مشاهده می‏ کنیم‏ که در هیچ یک از دو اثر فوق دانشنامه‏ های در جریان تدوین آورده نشده ‏اند.تعداد آثار بسیاری‏ که در این کتاب معرفی و توضیح داده شده‏ اند نشان‏ می‏ دهد که دانشنامه ‏نگاری در دههء اخیر رونق‏ بسیاری داشته و دارد.

دانلود مقاله : معرفی کتاب دانشنامه های ایرانی – ۴۶