معرفی و نقدی بر دائره المعارف قرآن لیدن – ۴

عنوان مقاله : معرفی و نقدی بر دائره المعارف قرآن لیدن – ۴
نویسنده : وفائیان ، امیر
منبع :

مجله کتاب ماه کلیات – خرداد ۱۳۸۸- صفحه (۴۶ الی ۵۳)

قسمتی از متن مقاله :

قرآن سخن دوست است که در رگ و پوست مسلمانان ریشه دوانیده و در طول چهارده قرن ، اندیشه و تار پود وجود آنان را مسخر خود ساخته و در قلمرو علم وادب و حکمت و شیوه زندگی و سیاست به او جهت بخشیده است.

ازجمله موسساتی که در زمینه پژوهش های قرآن شناسی دست دارد، انتشارات بریل شهر لیدن هلند است، بریل موسسه است که با تلاشی جانکاه و پی گیر ، توانسته است در زمینه علوم اسلامی ، ادبیات عرب و ادبیات فارسی آثار فراوانی چاپ و شهرت عظیمی کسب کند(امیرخانی، ۱۳۸۱، ۳۲۳). انتشارات بریل که در سال ۱۶۸۳ تأسیس شد ، دارای پیشینه ۳۲۵ ساله در نشر آثار علمی است .

جمعی از شرق شناسان در سال های اخیر بر آن شدند تا در کشور هلند به تألیف دایره المعارف ویژه قرآن اقدام کنند . آنان موفق شدند با همکاری تعداد زیادی از محققان مسیحی و یهودی و نیز برخی از دانشمندان مسلمان مانند حامد نصر ابوزید و محمد آرکون ، این دایره المعارف مهم را در پنج جلد تألیف و چاپ کنند .ابتکار این پروژه و همچنین سرپرستی این گروه را خانم مک اولیف، استاد دانشگاه جورج واشنگتن ، به عهده دارد.

دانلود مقاله : معرفی و نقدی بر دائره المعارف قرآن لیدن – ۴