معرفی دانشنامه‌ سیره‌ی نبوی – حوزه و دانشگاه – ۱۰۸

عنوان مقاله : معرفی دانشنامه‌ سیره‌ی نبوی – حوزه و دانشگاه – ۱۰۸
نویسنده : سبحانی، سپنتا
منبع :

مجله آینه پژوهش » آذر و دی ۱۳۸۸ – شماره ۱۱۹ (از صفحه ۴۵ تا ۵۶)

قسمتی از متن مقاله :

جلد نخست«دانشنامه‌ سیره‌ نبوی»-که اختصاص به صحابه دارد -اثری است که در ۷۸۵ صفحه به تازگی از سوی گروه تاریخ پژوهشگاه‌ حوزه و دانشگاه در بهار ۹۸۳۱ منشتر شده است.طرح گسترده دانشنامه‌ قرار است در پنج بخش منتشر شود:صحابه(۹ جلد،شامل ۲۱ هزار مدخل)؛اماکن(۲ جلد)؛ قبیله‌ها، گروه‌ها، خاندان‌ها(۱ جلد)؛ مفاهیم‌ (۱ جلد)؛ و ایام و حوادث(۲ جلد).مبنای طرح بر آن استوار بوده که‌ تمامی داده‌های مرتبط به سیره‌ی نبوی،طبقه‌بندی و همراه با تحقیقات‌ نوین و زیرمدخل‌هایی ارائه گردد.

چنان‌که در پیش‌گفتار کتاب آمده، در سامان‌گیری طرح معیارهایی لحاظ شده است،از جمله اینکه مدخل‌ها پس‌از گزینش،براساس حروف الفبای فارسی تنظیم شده‌اند و از این‌ رو،برخلاف برخی از منابع که کنیه‌ها را جداگانه آورده‌اند،کنیه‌ها به‌ ترتیب حروف در حرف«ابو…»قرار گرفته‌اند.نیز،شرح‌حال زنان صحابی‌ به بحش ویژه‌ی زنان ارجاع داده‌ شده و در مجلد حاضر ذکری از آنان‌ نرفته است.در نگارش مقاله یا مدخل سعی‌شده از ویژگی‌هایی کلی زیر پیروی شود:

۱.اهمیت بسیاری به اتقان متن،صحت و قوت مستندات‌ و بهره‌گیری از منابع و مأخذ معتبر و متنوع داده شود.

۲.تا حد امکان از نقل‌قول مستقیم،به‌ویژه نقل‌قول بلند پرهیز شود.

۳.داده‌های هر مقاله، درباره‌ی موضوع جامع و مستقل و متمرکز باشد.

۴.از کاربرد مفاهیم و القاب مرتبط با ارزش‌گذاری اجتناب شود.

دانلود مقاله : معرفی دانشنامه‌ سیره‌ی نبوی – حوزه و دانشگاه – ۱۰۸