کتاب ” فلسفه عرفان”

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کتاب ” فلسفه عرفان” به سعی گروه عرفان پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه منتشر شد.

محقق این اثر جناب حجت‏الاسلام والمسلمین آقای دکتر علی فضلی، عضو هیئت علمی گروه عرفان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است. وی در راستای عرفان اسلامی افزون بر مقالات علمی، چندین کتاب پژوهشی مانند هستی‏شناسی عرفانی از دیدگاه میرزا هاشم اشکوری، علم سلوک، درآمدی بر عرفان عملی در اسلام و حیثیت تقییدی در حکمت صدرایی به نگارش درآورده است.

در بخشی از مقدمه نویسنده می خوانیم :

عرفان به معنای شهود جهان هستی از حیث وجود صمدی و تجلی اسمایی که پس از اشتداد سلوکی ـ وجودی رخ می‏دهد، حقیقت شهیری است که در گنبد مینا چون نگینی سرخ می‏درخشد؛ نامی که شنیدنش دل هر رازجوی تشنة حقیقت را به وجد می‏آورد و او را به فتح راز چیستی این گونه معرفت فرامی‏خواند؛ معرفتی برتر که کسی در گسترة تاریخ، قدرت انکار این معرفت ویژة بشری را نداشته و برهانی قاطع بر نفی ارزش شناختاری آن اقامه نکرده است. این جایگاه رفیع عرفان را در جهان دانش به عنوان یکی از برترین منابع شناخت واقعیتِ‏‏ جان و جهان و جها‏ن‏بان و میراث عارفان را به عنوان یکی از بهترین آثار شناخت جهان نادیدنی جای داده است. این امر موجب خیزش مطالعة فراعرفانی در جامعة امروز شده است تا ماهیت و مؤلفه‏های عرفان رازگشایی شود. این رازگشایی آغازگر فلسفة عرفان و خاستگاه پرسش از عوارض ذاتی آن و موجب پیدایش مسائل متعددی پیرامون آن شده تا زمینة پیدایش دانشی نوبنیاد به نام دانش فلسفة عرفان فراهم آمد که می‏تواند در حوزة عرفان بین‏الادیانی به تبیین فیلسوفانة تجربه‏های عرفانی بپردازد و در حوزة عرفان اسلامی، در موقعیت نظارت تفسیر‏گرانه و سنجش‏گرانه بر کل علم عرفان، به‌ویژه بر مبادی و مبانی آن علم برآید. این نوشتار به قدر توان با بضاعت اندک درصدد شناخت این دانش و شمارش طرح‏وارة مسائل آن است.

این کتاب شامل هفت فصل چیستی فلسفه عرفان، هستی فلسفه عرفان، ماهیت موضوع و مسائل فلسفه عرفان، مأخذ و مسائل فلسفه تجربه عرفانی، مأخذ و مسائل فلسفه عرفان نظری، مأخذ و مسائل فلسفه علم سلوک و نسبت فلسفه عرفان با دانش های همگرا است.

اهداف این اثر،  تهیه شناسة کلی عرفان در ساختارها و مؤلفه‏ها،‏ تهیة شناسة مبادی و مبانی عرفان، ‏فراهم‌شدن نقدنامة تحلیلی مبادی و مبانی عرفان، نشان‌دادن ملاکات سنجش عقلی مبادی و مبانی عرفان، نمایان‏سازی دلایل عقلی مبادی و مبانی عرفان، ارائة دستگاه اصلاح معمارگرانة مبانی و مبادی عرفان،‏ روشن‌شدن جایگاه عرفان در فهم دین، وضوح‏سازی نسبت تأثیری و تأثری عرفان با دانش‏های همگرا و زمینه‏سازی برای تحول عرفان است.

گفتنی است کتاب “فلسفه عرفان“اثر حجت‏الاسلام والمسلمین آقای دکتر علی فضلیبا قیمت ۱۵۰۰۰ تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

علاقمندان جهت کسب اطلاعات تکمیلی و تهیه کتاب میتوانند به نشانی www.poiict.orgمراجعه کنند.