به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، به نقل از خبرگزاری مهر، آیت الله علی اکبر رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی طی بازدید از نمایشگاه کتاب به خبرنگار مهر گفت: سازمان انتشارات پژوهشگاه به عنوان محلی برای عرضه محصول و فرآورده فکری، مطالعاتی و وضعیت علمی پژوهشگاه فعالیت می کند، بنابراین فعالیتش تابعی از فعالیتهای پژوهشگاه است به هراندازه گروه های فکری و پژوهشگران پژوهشگاه فعال باشند به همان میزان سازمان انتشاراتی پژوهشگاه فعال می شود.
وی ادامه داد: به طور کلی حضور انتشارات پژوهشگاه در نمایشگاه کتاب، اتفاق خوبی است ولی به دلیل اینکه به شدت دچار کمبود بودجه هستیم و سازمان انتشارات، بودجه کافی برای نشر آثار ندارد، در حال حاضر بیش از ۱۷۰ عنوان اثر جدید پایان یافته روی دست سازمان انتشارات پژوهشگاه مانده است.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیح داد: آثاری که توسط انتشارات پژوهشگاه منتشر می شوند، حاصل فعالیت ها و پژوهش های هیئت علمی پژوهشگاه است و وقتی محصول این فعالیت ها به صورت اثر چاپی منتشر نشود، گویی فعالیت های آنها بدون سرانجام و بدون نتیجه بوده است در حال حاضرهم چون بودجه ای برای نشر آنها موجود نیست، فعلاً دست نخورده مانده است.
وی همچنین افزود: اگر روال مشکلات مالی و کمبود بودجه ادامه پیدا کند، ممکن است فعالیت انتشارات پژوهشگاه متوقف شود، به دلیل اینکه مسئله بودجه به عهده ما نیست و بودجه کلی پژوهشگاه کم شده و کاری هم از دست ما برنمی آید.
آیت الله رشاد در ادامه گفتگوی خود، در خصوص بحث تحول در علوم انسانی که مدتی است در شورای تحول و شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده است، گفت: من در جریان جزئیات شورای تحول علوم انسانی نیستم و در این رابطه هم اظهار نظر نمی کنم اما می توان گفت که توسعه و تداوم علوم انسانی در گرو تاسیس علوم انسانی ـ اسلامی است و اگر بنا باشد که در چارچوب های گفتمان انقلاب اسلامی، زندگی مردم را تدبیر کنیم به همان علوم انسانی احتیاج داریم که انقلاب اسلامی از آن برخاسته است، چرا که زندگی اجتماعی مردم در حوزه علوم انسانی قرار می گیرد لذا تولید علوم انسانی اولین و مهمترین قدم در مورد موضوع سبک زندگی، علوم انسانی و الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت به شمار می آید.
وی در ادامه با اشاره به چگونگی تولید علوم انسانی توضیح داد: در تولید علوم انسانی از دو نقطه باید آغاز کرد؛ اول تاسیس فلسفه علوم انسانی دوم تاسیس منطق تولید علوم انسانی و مباحث روش شناسی آن بعد از تاسیس این دو باید به سراغ نظریه ها و گزاره های اصلی علوم انسانی برویم.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: برای آغاز تحول در علوم انسانی هم به فعالیت ها و تلاش های سازمان هایی چون شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای دیگر از این قبیل احتیاج داریم هم به حضور فعال نخبگان و دانشگاهیان. شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان ستاد فرماندهی فکری، فرهنگی، علم و معرفت در کشور باید نقش نظارتی و حمایتی خودش را ایفا کند اما گره به دست طبقات نخبه کشور باز می شود، چون رسالت تولید علم به عهده نخبگان یک جامعه است.