به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نشست «مرزهای روایی و ساختاری داستان و خاطره ـ داستان» توسط گروه مرجع ادبیات دفاع مقدس اندیشکده ادبیات پایداری با همکاری دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین در روز سهشنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ در محل این دانشگاه برگزار شد.
در بخش اول نشست دکتر جواد کامور بخشایش، معاون علمی اندیشکده ادبیات پایداری، به معرفی و ضرورت تأسیس اندیشکده و تشریح اهداف و وظایف آن پرداختند. ایشان با اشاره به وجود فاصله میان دانشگاهها و پژوهشگاهها و سازمانها، برگزاری نشستهای علمی و همفکری با دانشگاهها و حمایت مادی و معنوی از پایاننامهها و رسالهها در زمینة ادبیات پایداری را در پیشبرد اهداف و وظایف اندیشکده مؤثر دانستند.
در بخش دوم نشست، دکتر فضلالله خدادادی، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، به طرح بحث خود پرداختند. دکتر خدادادی با بیان عناصر تمایز میان داستان و خاطره ـ داستان به بارزترین ویژگی این دو گونه یعنی روایتمندی اشاره کردند. وی در ادامه گفت: داستان یک متن روایی خلاقانه و هنرمندانه است که به انگیزه القای معنا یا انتقال پیامی توسط یک نویسنده خلق میشود، اما خاطره نوشتهای است که نویسنده آن را در نتیجۀ یادآوری ارادی شرح حال و حوادث و رویدادهای سپریشده در زمان و مکان معلوم پدید میآورد و در آن از چگونگی وقوع حوادث و رویـدادها سخن میگوید. خاطره ـ داستان هم نقل وقایع گذشته و شرح حوادث زندگی نویسنده به مدد خلاقیتهای زبانی، هنری و عناصر داستانی است.
در بخش پایانی نشست، خانم دکتر مهسا رون، عضو هیئت علمی و معاون پژوهشی دانشکده علوم انسانی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) و دبیر نشست به ارائه گزارشی از بررسی و نقد پایاننامه و رسالههای انجام شده در دانشگاه با موضوع ادبیات دفاع مقدس پرداختند.
در حاشیه نشست کتاب ادبیات پایداری تعاریف،گونه ها و گستره اثر دکتر محمدرضا سنگری معرفی شد.