دهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار می‌شود

به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باعنوان «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت: تبیین و بایسته‌های اجرا» روزهای ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

در فراخوان برگزاری این کنفرانس آمده است: با تلاش چندین ساله جمع زیادی از اندیشمندان، پژوهشگران، نخبگان دانشگاهی و حوزوی و شخصیت‌های راهبردی کشور، سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت طراحی و به مرحله ابلاغ و اجرا نزدیک شده است. از آنجا که در کنفرانس‌های پیشین، نقد و ارزیابی، تکمیل و ارتقای محتوای سند در دستور کار بود، در این کنفرانس تبیین و تشریح ابعاد و بایسته‌های اجرای الگو در محوریت مباحث است.

تبیین هر یک از فرازهای مبانی، اصول، آرمان‌ و رسالت یعنی بیان مستدل و علمی مفاهیم، ضرورت، اهمیت، دامنه اثرگذاری و پشتوانه علمی، تبیین هر یک از فرازهای افق اضافه بر موارد فوق، ابعاد نوآورانه و تحول‌آفرینی فراز را نیز دربرمی‌گیرد. تبیین هر گزاره تدبیر اضافه بر موارد مندرج در افق، مباحثی از قبیل توانایی تدبیر در حل مسائل اساسی کشور، اغتنام فرصت‌های راهبردی، بسترسازی برای دیگر تدابیر و تناظر با افق را نیز شامل می‌شود.

بایسته‌های اجرای هر تدبیر یعنی واکاوی الزامات مورد نیاز برای تحقق آن تدبیر از قبیل تقسیم کار و نگاشت نهادی مناسب، زیرساخت‌ها و منابع انسانی و مالی و تمهیدات قانونی مورد نیاز، نحوه بهره‌برداری از مدل‌ها و نظریه‌های جدید برای تبدیل این تدبیر به سیاست و برنامه اجرایی، تمهیدات لازم برای تبلور عینی این تدبیر در دو برنامه پنج ساله هفتم و هشتم و بالاخره نحوه مشارکت مردم و نخبگان علمی و اجرایی و نهادهای غیردولتی در فرآیند اجرای این تدبیر. از پژوهشگران گرامی انتظار می‌رود با توجه به سرفصل‌ها و محورهای این کنفرانس به نگارش مقاله خود بپردازند.

محورهای کنفرانس

* تبیین و تشریح هر یک از فرازهای مبانی و اصول

* تبیین و تشریح هر یک از مفاهیم اساسی مندرج در آرمان و رسالت

* تبیین و تشریح هر یک از فرازها یا مفاهیم اساسی مندرج در افق

* تبیین و تشریح هر یک از تدابیر

* بایسته‌های اجرای هر یک از تدابیر یا مجموعه‌ای از تدابیر همسو

کمیته علمی کنفرانس

هادی اکبرزاده (دبیر کنفرانس، استاد دانشگاه صنعتی اصفهان)، ایمان افتخاری (دانشیار پژوهشگاه دانش‌های بنیادی)، غلامعلی افروز (استاد دانشگاه تهران)، الهام امین‌زاده (دانشیار دانشگاه تهران)، مصطفی ایزدی (استادیار دانشگاه عالی دفاع ملی)، حجت‌الاسلام والمسلمین مسعود آذربایجانی (استاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه)، علیرضا آزموده اردلان (استاد دانشگاه تهران)، ابراهیم برزگر (استاد دانشگاه علامه طباطبایی)، حسین بنیانیان (عضو اندیشکده فرهنگ مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت)، محمدحسین پناهی (استاد دانشگاه علامه طباطبایی)، محمدسعید جبل عاملی (استاد دانشگاه علم و صنعت)، حجت‌الله حاجی حسینی (دانشیار سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران)، رضا خجسته‌مهر (استاد دانشگاه شهید چمران)، سیدمنصور خلیلی عراقی (استاد دانشگاه تهران)، پرویز داودی (استاد دانشگاه شهید بهشتی)، جلال درخشه (استاد دانشگاه امام صادق (ع)، غلامحسین رحیمی (استاد دانشگاه تربیت مدرس)، آیت‌الله علی‌اکبر رشاد (استاد خارج فقه و اصول)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد رودگر (دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)، عباسعلی زالی (استاد دانشگاه تهران)، محمدهادی زاهدی وفا (دانشیار دانشگاه امام صادق (ع)، حسین سالار آملی (استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر)، محمدمهدی شیخ جباری (استاد پژوهشگاه دانش‌های بنیادی)، سهیلا صادقی فسایی (دانشیار دانشگاه تهران)، علیرضا صدرا (استاد دانشگاه تهران)، رسول عباسی (استادیار دانشگاه حضرت معصومه (س)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عمومی (مدرس حوزه علمیه قم)،‌ موسی عنبری (دانشیار دانشگاه تهران)، عبدالحسین کلانتری (دانشیار دانشگاه تهران)، محمدعلی کی‌نژاد (استاد دانشگاه صنعتی سهند)، سیدعلیرضا مرندی (استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)، رضا مکنون (استاد دانشگاه امیرکبیر)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین میرمعزی (دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)، بابک نگاهداری (دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران)، شهریار نیازی (دانشیار دانشگاه تهران)، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد واعظی (دانشیار دانشگاه باقرالعلوم (ع).

چارچوب و ضوابط تهیه و ارسال مقالات در وبگاه کنفرانس به آدرس Conference.olgou.ir درج شده است.

تلفن: ۸۸۳۵۲۰۷۱- ۸۸۳۵۲۰۸۰ نمابر: ۸۸۶۳۴۰۰۸ رایانامه: Conference@olgou.ir

مهلت دریافت مقالات نیز ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ اعلام شده است.