حضور پژوهشگاه در محیط علمی روسیه به مثابه حضور در زمین بکر است

به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع‌رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، اداره تعاملات علمی و بین‌المللی پژوهشگاه در راستای برقراری ارتباط راهبردی با محیط بین‌الملل، برنامه‌ای را سامان داده که در ذیل آن برنامه، ارتباط با ذی‌نفعان و بازیگران حوزه روسیه و کشورهای اوراسیا را در دستور کار قرار داده است.

در همین ارتباط در هفته گذشته، جلسه گفت‌وگو و همکاری میان مسئول تعاملات علمی پژوهشگاه با دکتر رضا ملکی؛ رایزن فرهنگی سابق ایران در روسیه و عضو هیأت‌ علمی دانشگاه علامه طباطبایی صورت گرفت.

در این جلسه، پس از ارائه طرح بخش تعاملات علمی ملی و بین‌المللی پژوهشگاه، نسبت به حضور و چگونگی حضور در کشورهای روسی‌زبان با دکتر ملکی رایزنی شد. ایشان ضمن خرسندی از این ارتباط و هوشمندی پژوهشگاه برای حضور در محیط علمی روسیه که به زعم ایشان ظرفیت‌های گسترده و مغفولی در روسیه و اوراسیا وجود دارد که متاسفانه تاکنون حضور جدی ما در حوزه علوم انسانی در آن کشورها کلید زده نشده است، نسبت به ارائه تصویری از محیط علمی و فرهنگی روسیه، توضیحاتی بیان داشتند.

ایشان در ادامه ضمن بیان اینکه هم‌اکنون اتاق فکرها و مرکز مطالعات استراتژیک در روسیه بسیار فعال شده‌اند، این فعال‌سازی را متناسب با رویکرد جدید پژوهشگاه در مسئله‌شناسی و احصای مسائل ذیل حوزه‌های مطالعاتی دانست و بر ارتباط گسترده با این اتاق فکرها تأکید نمودند.

دکتر ملکی با اشاره به عقبه فرهنگی مشترک ایران و روسیه و همچنین ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل موجود، طراحی نشست‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی را امکان‌پذیر دانسته و در این جهت نیز قرار شد که به پژوهشگاه کمک کنند.

در پایان جلسه، مسئول تعاملات علمی پژوهشگاه از دکتر ملکی درخواست داشتند که ایشان با عنوان شتاب‌دهنده علمی بین‌المللی پژوهشگاه برای ارتباط با کشور روسیه، مشورت‌هایی را به پژوهشگاه داشته باشند که این درخواست با اجابت رایزن سابق ایران در روسیه مواجه شد. همچنین توافق شد که مقدمات ارتباط با بخش بین‌الملل دانشگاه علامه صورت گیرد تا دانشگاه و پژوهشگاه با عنوان هسته مرکزی ارتباط به روسیه قرار گرفته و نسبت به اشتراک‌گذاری پنجره‌های فرصت ایجادشده در دو طرف اقدام ورزند.