ایزدهی: دستاوردها و چشم‌انداز انقلاب درباره علوم انسانی برای پاسخ به نیازهای نظام بازخوانی می‌شود

به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع‌رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حجت‌الاسلام سیدسجاد ایزدهی رئیس پژوهشکده نظام‌های اسلامی در گفت وگو با شبستان درباره اهداف برگزاری همایش ملی «نقش انقلاب اسلامی در تأسیس و توسعه علوم انسانی»، اظهار کرد: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با توجه به سابقه ۲۵ ساله فعالیت علمی که عمدتاً در میدان توسعه و تعمیق علوم انسانی اسلامی است، و غالب تولیداتش هم به این عرصه اختصاص دارد، درصدد برامده تا به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای علمی انقلاب و نیز فعالیت های خود را بازخوانی کند.

دبیر علمی همایش ملی «نقش انقلاب اسلامی در تأسیس و توسعه علوم انسانی» اضافه کرد: البته هدف پژوهشگاه در این بازخوانی، کارهای خاص در توسعه و تحول علوم انسانی و گرایش های معرفتی است.

وی تصریح کرد: در این راستا پژوهشکده های «نظام های اسلامی» با پنج گروه، «حمکت و دین پژوهی» با شش گروه و «انقلاب اسلامی» با رویکرد دانشی و به منظور بررسی تراث دانش هایی همچون عرفان سیاسی، علوم انسانی اسلامی، فقه سیاسی، حقوق، تفسیر سیاسی، فلسفه و … فعال شده اند تا طی این همایش این مسئله بررسی شود که چقدر انقلاب اسلامی و این دانش ها بر یکدیگر تاثیر داشته اند.

ایزدهی بیان کرد: و نهایتاً مقرر است با برگزاری این همایش، چشم انداز و خروجی دانش های معرفتی در ۴۰ سالگی انقلاب بررسی شود. علاوه بر این، کشف و استخراج راهبردهایی که می تواند این دانش ها را از طراز نسبی برای پاسخ به مسائل و مشکلات نظام برخوردار کند نیز در این همایش دنبال می شود.

دبیر علمی همایش ملی «نقش انقلاب اسلامی در تأسیس و توسعه علوم انسانی» تاکید کرد: از این رو، بحث های پیش از انقلاب، ۴۰ سال پس از انقلاب و چشم اندازهای پیش روی آن را بررسی کرده است.

وی درباره زمان برگزاری این همایش اعلام کرد: با توجه به ترافیک برنامه ای نهادهای مختلف در ایام دهه فجر و به مناسبت ۴۰ سالگی انقلاب، مقرر است همایش ملی «نقش انقلاب اسلامی در تأسیس و توسعه علوم انسانی» بعد از ۲۲ بهمن با حضور شخصیت ها در قم برگزار شود.

ایزدهی ادامه داد: البته در صورت همکاری مرکز پژوهش های آستان قدس رضوی و دانشگاه آزاد اسلامی با همایش و در صورت وجود شرایط، ممکن است همایش علاوه بر قم، در تهران و مشهد هم البته در روزهای جداگانه برگزار شود.

وی درباره برنامه های تدارک دیده شده برای همایش ملی «نقش انقلاب اسلامی در تأسیس و توسعه علوم انسانی»، ابراز کرد: به منظور برگزای کیفی این همایش، سه کارگروه و پنل برای آن در نظر گرفته شده است، شامل: «نظام های اسلامی» که به پژوهشکده انقلاب مربوط می شود و گروه های سیاست، اقتصاد، مدیریت، اخلاق و حقوق در آن حضور دارند.

حجت‌الاسلام ایزدهی اضافه کرد: پنل دوم مربوط به مباحث دین پژوهی همچون فلسفه، کلام، روش شناسی، سلفی پژوهی و … است و در پنل سوم مباحث مرتبط با انقلاب اسلامی در قالب داستان، رمان، رویکردهای هنری و فرهنگی و … بررسی می شود.

وی با بیان اینکه به دلیل تخصصی و متمرکز بودن همایش، فراخوان مقاله نداشته ایم، گفت: در مقابل مقرر شد تا افراد دارای تمحض و اثر در این عرصه با فعالیت های عینی عملی شان در همایش حضور یابند لذا عمدتاً مقالات این همایش سفارشی اند که در روز برگزاری یا در پنل ها یا در گزارش پایانی چکیده ای از آنها ارائه می شود.

حجت‌الاسلام ایزدهی با اشاره به برگزاری پیش نشست های تخصصی برای این همایش، بیان کرد: تا کنون ۲۲ پیش نشست مربوط به این همایش برگزار شده و بین هشت تا ۱۰ پیش نشست دیگر هم تا قبل از روز برگزاری، در دستور کار قرار دارد.

وی از حضور علما و چهره های برجسته حوزوی در این همایش خبر داد و خاطرنشان کرد: چون بحث ۴۰ سالگی انقلاب در این همایش مطرح است، مقرر شده تا کارگزاران نظام در افتتاحیه و اختتامیه و نیز پنل های تخصصی آن حضور یابند.