قطب علمی فلسفه مضاف تأسیس می‌شود

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، آیت‌الله علی‌اکبر رشاد ـ رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ـ در پنجاه و سومین جلسه شورای قطب علمی فلسفه دین خبر تأسیس قطب علمی فلسفه مضاف را اعلام کرد.بنابر این گزارش پنجاه و سومین جلسه شورای قطب علمی فلسفه دین ـ که اخیراً از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان تنها قطب علمی برتر کشور شناخته شده است ـ شنبه، سیزدهم دی ماه ۹۳ در محل سالن جلسات پژوهشگاه برگزار شد. در این جلسه که با حضور آیت‌الله علی‌اکبر رشاد، آیت‌الله احمد بهشتی، دکتر محمد محمدرضایی، دکتر حسین کلباسی، دکتر قاسم پورحسن، حجت ‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا شاکرین، حجت ‌الاسلام والمسلمین رمضان علی‌تبار، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن قدردان قراملکی، دکتر یوسف دانشور، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد مطهری فریمانی، حجت ‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد جعفری، حجت ‌الاسلام والمسلمین دکتر قاسم ترخان، حجت ‌الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی و حمید امیرچقماقی برگزار شد؛ آیت‌آلله رشاد ضمن تبریک به اعضای شورای علمی قطب علمی فلسفه دین به مناسبت برگزیده شدن این قطب به عنوان تنها قطب علمی برتر کشور از میان ۱۳۰ قطب علمی فعال، افزود؛ پژوهشگاه در حوزه‌هایی از فلسفه ‌های مضاف ورود پیدا کرده است که حتی در دنیا بی ‌پیشینه است. فلسفه اصول از جمله مباحثی است که حوزه معرفتی ابتکاری پژوهشگاه به شمار می‌آید و هیچ پیشینه ‌ای درباره آن وجود نداشته و قریب به چهارده سال است که به صورت مستمر درباره این موضوع کار شده و آثار تهیه شده است.عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به توانمندی پژوهشگاه در ورود به مباحث حوزه‌های فلسفه مضاف اشاره کرد: برخی از موضوعاتی که پژوهشگاه به آنها ورود پیدا کرده در کشورهای دیگر مطرح بوده اما پژوهشگاه در فضای بومی و اسلامی به طرح آنها پرداخته است. فلسفه دین از جمله این مباحث است.وی با تأکید بر توان علمی پژوهشگاه و ادبیات تولید شده در حوزه فلسفه مضاف، از انجام اقدامات و مکاتبات اولیه برای تأسیس قطب علمی فلسفه مضاف خبر داد و افزود: برای تأسیس قطب علمی فلسفه مضاف با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مکاتبه انجام شده و در مذاکراتی که با برخی مسئولین صورت پذیرفته، زمینه بسیار مساعدی برای تأسیس این قطب علمی وجود دارد.گفتنی است در پنجاه و سومین نشست شورای علمی قطب فلسفه دین «اولویت ‌های پژوهشی نقش دانش فلسفه دین در علوم انسانی» که توسط حجت ‌الاسلام والمسلمین دکتر قاسم ترخان ارائه شده بود مورد بررسی قرار گرفت.